Ga naar de inhoud

Wat: promotie-actie Woud-Worst in verband met VN-top over biodiversiteit in Brazilië.

Wanneer: zaterdag 25 maart, 12:30

Waar: voor een van de twee grote supermarkten in het winkelcentrum Diemerplein, Diemen. Via de perswoordvoerders kunt u tijdens de actie de precieze lokatie doorkrijgen.

 

Ter gelegenheid van de top van de Verenigde Naties over Biodiversiteit in Brazilië wordt de Nederlandse consument een nieuwe worst voorgehouden; de Woud-Worst. Deze heerlijke Woud-Worst is gemaakt van diverse soorten vlees uit de intensieve veehouderij. De verwerkte dieren zijn gevoed met grote hoeveelheden soja die speciaal hiervoor worden verbouwd in voormalig regenwoud en savanne in Zuid-Amerika. Hierdoor gaat veel meer natuur en biodiversiteit verloren dan er ooit door VN-programma’s kan worden gered.

 

Natuurlijk gerookt!

Het rokerige aroma van de Woud-Worst wordt bereikt door een geurige melange aan bosbranden in de gebieden waar het veevoer wordt verbouwd. Restanten van de verdreven inheemse bewoners van de gebieden geven de worst een autentiek inheemse bijsmaak. En dat proeft U!

Net als onze heerlijk nieuwe Woud-Worst, zijn nog veel meer lekkere worsten, kippeboutjes, steaks, speklapjes, te vinden in uw supermarkt die bijdragen aan een onleefbare situatie voor de plattelandsbevolking in Zuid-Amerika.

 

Dodelijk goedkoop

De winkelprijs van de Woud-Worst ligt ver onder de kostprijs! "Deze lage prijs voor ons vlees is mogelijk door illegale kap van regenwoud en savanne voor de sojateelt, ongecontroleerd en weelderig gebruik van bestrijdingsmiddelen, het in gebruik nemen van land van kleine boeren zonder compensatie en een zeer grootschalige, intensieve vleesproductie in Europa", aldus Wouter van der Spek van het Woud-Worst promotie-team. De reclameslogan luidt dan ook met recht: ‘Ontbossing, honger, landloze boeren: Het zal me een worst wezen!’

 

VN-top over biodiversiteit

De 8ste Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP8) vindt plaats in de Braziliaanse stad Curitiba. Deze bijeenkomst is voortgekomen uit de UNCED (United Nations Conference on Environment and Development) in Rio de Janeiro in 1992. Al vele jaren zijn regeringen aan het onderhandelen over diverse onderwerpen die te maken hebben met biodiversiteit. Hierbij worden ze van dichtbij gevolgd door het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. In Curitiba wordt op het moment vooral ruzie gemaakt over labeling van genetisch gemanipuleerd voedsel en de introductie van de steriele, zogenaamde ‘terminator’ zaden. Verder wordt tijdens de COP8 vooral gediscussieerd over doelstellingen, meetmethoden, voortgangsrapportages en de mogelijke interpretaties van weer nieuwe wetenschappelijke rapporten. Zodra de bescherming van het milieu economische belangen dreigt te schaden lopen eventuele goede bedoelingen vast en worst er weer voor het zakelijke belang gekozen.

 

***********************

perswoordvoeders:

Flip Vonk, 06-17836486, flip@aseed.net

Pablo Eppelin: 0647669304, pablo@noticias.nl

 

* Officiële website van de VN Conferentie over Biodiversiteit: www.biodiv.org

* Algemene website van de Curitiba mobilisatie door maatschappelijke organisaties: www.cop8.org.br

* Grupo de Reflexión Rural met veel persberichten en achtergrondinformatie over onderwerpen die relevant zijn voor de VN-top: www.grr.org.ar

* Dagelijkse blog van Nina Holland in Curitiba: www.noticias.nl

* Informatie over de soja-campagne van A SEED is te vinden op: www.aseed.net