Ga naar de inhoud
Image

Soja: alomtegenwoordig in Brazilië, alomtegenwoordig in Europa. Brazilië: op de akkers. Europa: vooral richting voedertroggen van varkens en kippen. Een kleiner deel van het wereldwijde sojavolume voedt de vlees- en melkkoeien, alsook vissen in de explosief groeiende aquacultuur. Het kleinste deel mag de mensheid rechtstreeks voeden. Voor Wervel zijn deze wereldwijde sojastromen bedenkelijk. Ecologisch en sociaal is de sojateelt in zijn huidige omvang ten nadele van Latijns Amerika. In West Europa houdt de sojastroom vooral een kunstmatige vleesproductie in stand, met daaraan gekoppeld een gigantisch mestprobleem. Is de groeiende vleesconsumptie in de wereld te verantwoorden, terwijl 855 miljoen mensen honger hebben?

Wervel wil de volgende vijf jaar boer en consument verder informeren over het sojadrama én enthousiast maken voor de alternatieven. Het verspreiden van dit boek hoort daar bij. Mogen we op jou rekenen? Voor jezelf? Voor vrienden en kennissen? De site houdt je op de hoogte van soja, landbouw, voedsel en aanverwanten

Het sojaboek bestaat uit 272 bladzijden en kost 14,50 euro, exclusief verzendkosten. Het verscheen op de viering van ’15 jaar Wervel’


Als u één boek voor u zelf koopt + eentje om als geschenk te geven of om door te verkopen krijg je er een extra boek gratis bij: ‘En toch…een andere wereld is mogelijk. Porto Alegre: de basis in beweging’ van dezelfde auteur. Normale prijs: 11,50 euro.


Bestellen in de boekhandel?  ISBN 90 6416 4088

Wil je het boek op een andere manier helpen verspreiden ?
Stap naar je lokale bibliotheek en geef een lezerstip ! Vraag dat je bib enkele exemplaren aanschaft van dit origineel boek!

Klik hier voor Franse vertaling van het boek.