Ga naar de inhoud
Joannis Karamitsos

Joannis Karamitsos is één van de vrijwilligers die meewerkt op kantoor bij Wervel.

Kennismaking

Ik ben met Wervel in contact gekomen omdat ik via vrijwilligerswerk.be bij de bib van MundoB beland ben. Wervel zit in hetzelfde gebouw en sprak mij meer aan omdat ik graag iets nieuws bij leer. In de bib van Mundob was dat niet het geval. Ik wilde ook mijn Nederlands verbeteren, mijn vader is Grieks, mijn moeder was Nederlands en ik vond het jammer dat ik mijn taal helemaal kwijtgeraakt was. Het is motiverend en passionerend om de taal opnieuw te leren, elke dag leer ik wel wat bij op dat vlak.

 

Motivatie

Wat mij motiveert om mij voor Wervel in te zetten is mijn achtergrond en interesse. Ik heb environmental engineering in Southampton gestudeerd. Positieve zaken zoals het beschermen van alle soorten organismen zijn op zichzelf erg gezond voor de geest. Ik werk graag samen met intelligente mensen die bezorgd zijn over de toekomst van onze planeet. Groen gedachtegoed gaat niet alleen over het leefmilieu, maar ook over eerlijke handel en ook over de bescherming van mensenrechten. Mensen zouden het voordeel van een groene stem breder moeten zien. Ook ben ik zeer kritisch tegenover ggo’s: als je in het milieu een nieuwe soort loslaat, kan je niet goed inschatten wat precies de gevolgen zijn. Een ecosysteem is heel langzaam tot stand gekomen, en door ggo’s in het systeem los te laten, lopen bestaande soorten potentieel gevaar.

Eigen mening

Ik vind de prijzen voor ecologische producten te hoog. Ze verdienen meer steun van de overheid om ze minder duur te maken. Ik kies zoveel mogelijk voor Belgische producten in de winkel. Het enige product dat ik koop uit het buitenland is de Griekse yoghurt omdat ik die beter vind dan de Danoneproducten.

De kemp-campagne van Wervel vind ik heel interessant. Het is een interessante vezel voor papier, want blijkbaar veel efficiënter danhoutvezel: kemp groeit vier keer sneller.

Ik ben blij dat ik mag meewerken en dat mijn werk wordt geapprecieerd. Ik vind het een goed team op kantoor en hoop nog lang te kunnen meewerken.