Ga naar de inhoud

Het Festival voor Boeren en Bijen komt steeds dichterbij! Zagen jullie het programma  al passeren?

Om alles in goede banen te leiden, zoeken we nog steeds heel wat helpende handen die een shiftje willen opnemen. Verschillende taken werden intussen al ingevuld, enorm bedankt hiervoor! Toch is er nog heel wat te doen. Geef dus zeker door waar je zelf graag bij wil helpen.

Concreet zijn er nog volgende taken waar je een steen(tje) kan bijdragen:

Zaalverantwoordelijken

Heb je zin om de gastvrije kant van jezelf boven te halen én daarnaast ook nog heel wat boeiende zaken op te steken? Dan is zaalverantwoordelijke zijn op 14/03 iets voor jou! Jouw taak is om ervoor te zorgen dat de sprekers een glas water krijgen, dat de duurtijd mee bewaakt wordt en dat je de zaal helpt klaarzetten en opruimen.

De meeste zalen zijn intussen al ingevuld, enkel voor deze twee zalen zoeken we nog verantwoordelijken:

–        Auditorium: je wordt verwacht vanaf 9u45, waarna we van start gaan met het openingsdebat. Nadien is er een kortfilm en debat ‘Grond voor bioboeren: een toekomst voor ’t Groentehart’, georganiseerd door De Landgenoten. In de namiddag hebben we het nog over hoe de transitie naar meer plantaardige voeding ook agro-ecologisch zinvol kan zijn (met Carl Adriaensens, Bert Samyn en Laurens Demeyer) en sluiten we af met ‘It’s not the cow, it’s the how’. Om 15u30 zit je verantwoordelijkheid er op!

–        Pelikaanzaal: de eerste workshop start hier om 11u40, waar Tom, Suzy en ikzelf de aanwezigen meenemen in de grenzen van het voedselsysteem. In de namiddag vindt er (tot 14u10) nog een workshop plaats van Velt.

Handtekeningen-ronselende-bijen

Het enthousiasme rond de leukste taak van de dag bleef tot nog toe beperkt, daarom zoeken we nog steeds enthousiaste bijen die de hele dag buzz willen veroorzaken rond de petitie ‘Save the Bees and Farmers’ (en hierbij uiteraard zo veel mogelijk handtekeningen voor verzamelen). Want een bijvriendelijke landbouw is meer dan nodig voor onze boeren, onze gezondheid en het milieu!

Verslagnemers

Dé taak die je kan doen om een enorm nuttige bijdrage te leveren en daarnaast ook nog zelf heel wat op te steken: word verslagnemer van één of meerdere workshops. Op die manier worden alle boeiende sessies van de Voedsel Anders-sprekers vereeuwigd en kunnen ze worden gedeeld met degenen die de pech hadden niet aanwezig te kunnen zijn bij deze workshop. Dit kan voor heel wat verschillende workshops (meer info over elke workshop kan je vinden in het programma):

–        Openingsdebat

–        Kortfilm en debat Grond voor bioboeren: een toekomst voor ’t Groentehart

–        Voedsel in eigen handen: de commons als hefboom voor voedseldemocratie

–        Grenzeen van het voedselsysteem

–        Biopesticiden: wel of niet gebruiken?

–        Nature-based solution of nature-based contribution

–        It’s not the cow, it’s the how

–        Korte keten, hot or not?

–        Hoe kan de transitie naar meer plantaardige voeding ook agro-ecologisch zinvol zijn?

–        Hoe efficiënt is de Vlaamse veeteelt?

Kinderanimatoren

Doorheen de hele dag wordt er opvang voorzien voor kinderen, om op die manier iedereen de kans te geven om naar dit fantastische evenement te komen. Daarom zoeken we nog minstens 2 kinderanimatoren, waarvan liefst minstens één met grime-skills (met eigen schmink-set), die de kinderen kan omtoveren tot mooie insecten. Bij voorkeur kunnen deze kindervrienden de hele dag de kids blijven entertainen, maar uiteraard kunnen we ook hier werken met verschillende shifts. Ook als je een halve dag beschikbaar bent, mag je het dus zeker laten weten! J

Barman/-vrouw

De shifts aan de bar zijn bijna vol, bedankt aan iedereen die hierbij zal helpen! We zoeken nog één barman/-vrouw voor de laatste shift, van 15u30 tot 17u30, die kan helpen bij het uitschenken, de afwas, de orde van het café, enzovoort. Gezellige boel, daar!

DOE MEE!

Neem je zelf graag een taak op of ken je anderen die hierbij willen helpen? Neem snel contact op met Nele via nele.vanvaerenbergh@solidagro.be of via 03/777 20 15.