Ga naar de inhoud

Jaarlijks studeren er bij Landwijzer zo’n twintig nieuwe bio-boeren af, verspreid over heel Vlaanderen. Ze hebben een stevig bedrijfsplan uitgewerkt en staan al in de startblokken of zijn volop op zoek naar grond. We zetten hen graag even in de kijker.

24 starters

Dat er ondanks het oneindige hindernissenparcours toch steeds weer nieuwe mensen de weg naar de landbouw vinden en daar iets positiefs aan willen toevoegen, is vreugdevol nieuws. 

Uit hun verhalen klinkt hoop, goesting en moed. Daarom zetten we deze nieuwe boer.inn.en graag in de kijker. We wensen hen ook een vlotte start en een vruchtbare bodem met lange termijn perspectief.

Benieuwd naar de nieuwe boer.inn.en en hun projecten? Download de brochure ‘Nieuwe boeren 2022’ van Landwijzer.

Interesse in het leertraject Leertraject biologische en biodynamische landbouw van Landwijzer? Meer info en achtergrond over de opleiding vind je hier.

Wat jij kan doen

Nieuwe boer.inn.en maar ook zij die al langer bezig zijn, kunnen alle steun gebruiken. Het aantal boeren en landbouwbedrijven daalt al tientallen jaren lang. In volle coronatijden was er wel weer meer aandacht, bijvoorbeeld voor korte keten initiatieven en zelfplukboerderijen. Maar ondertussen neemt ook die opflakkering weer af.

Voor veel mensen die Wervel volgen en bezig zijn met eerlijke voeding zullen volgende tips niets nieuws zijn. Maar voor wie er nog niet mee bezig is, herhalen we ze graag eens: ben jij iemand die eerlijke voeding, met respect voor boer.in en planeet belangrijk vindt? Hier vind je een aantal tips om je daarvoor in te zetten.

Meer tips? Voedsel Anders geeft je er nog een hele reeks.