Ga naar de inhoud

De belastingvermindering voor giften aan Wervel in de loop van 2020 wordt opgetrokken van 45 naar 60%. Wanneer je 100 euro schenkt aan Wervel, betaal je na belastingsaftrek slechts 40 euro.

De beslissing van 12 juni van de regering maakt deel uit van de steunmaatregelen in het kader van het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming. Zij is “gericht op de vrijwilligerssector en zal NGO’s en non-profitorganisaties steunen waarvan de activiteiten van algemeen belang zwaar zijn getroffen door de crisis”. Wervel hoopt om potentiële schenkers en eeuwige twijfelaars over de streep te trekken en te investeren in een duurzame landbouw voor zichzelf en volgende generaties.  Door de bijstelling krijgen onze trouwe schenkers bovendien ook meer terug, een mooi gebaar voor hun steun van de afgelopen jaren.

De covid 19 crisis toont aan dat een andere landbouw broodnodig is!

  • De pandemie wordt in relatie gebracht met de verwoesting van natuurlijke habitats, wat gebeurt om meer landbouwgronden ter beschikking te hebben.
  • de mondiale voedselketens stonden onder gigantisch grote druk: we konden niet oogsten want we hadden te weinig seizoensplukkers, en tezelfdertijd was er een overaanbod van monocultuurproducten zoals aardappelen
  • Obesitas is een groot risicofactor voor een ernstig ziektebeeld van corona

Wervel wilt, samen met jullie, een andere landbouw in de kijker zetten en mogelijk maken. Een landbouw die vertrekt vanuit zorg voor de bodem, voor de mensen.
Steun Wervel en versterk de beweging voor een gezonde landbouw.

Wervel doet dit door:

  • mee te werken aan onderzoeksprojecten voor boeren,
  • projecten op te starten die boeren en burgers dichter bij elkaar brengen
  • informatie te verschaffen over een gezonde landbouw

Je kan wervel steunen via deze pagina