Ga naar de inhoud

Jij wil mee ijveren voor eerlijke voedselvoorziening?
Jij wil meeschrijven aan een nieuw verhaal?
Jij wil samen aan de kar trekken?

Dat kan! Ontdek wat jij kan doen als vrijwilliger. Of misschien heb je zelf al een idee? Mail gerust naar ineke@wervel.be.

Ambassadeur

Als ambassadeur van Wervel maak je strategieën voor voedselvoorziening bespreekbaar. Misschien deel je een post op Facebook, organiseer je een boerderijbezoek of beman je eens een Wervel-stand op een beurs.

Schrijver

Jij hebt een frisse blik, vlotte pen en een visie op gezonde landbouw? Dan wil je misschien wel eens een opiniestuk schrijven, een verslag van één van onze activiteiten, of je interviewt bijvoorbeeld graag een agro-ecologische boer? Interessante, toegankelijke informatie kunnen we altijd gebruiken!

Fotograaf

Je trekt graag foto’s en gaat graag mee op Wervel-activiteiten? Dan zorg je misschien wel graag voor een sfeervol fotoverslag.

Coördinator Landbouwbrigades

Een agro-ecologische boer in de buurt wil graag hulp van een groep ontvangen. Jij leidt alles in goede banen: je bent het aanspreekpunt voor de boer en het ontvangstcomité voor de vrijwilligers. Jij maakt de afspraken, zorgt voor de groepssfeer, enz. Dan zet jij je misschien wel graag in als coordinator voor de Landbouwbrugades. Lees meer.

Expert/ervaringsdeskundige

Jij hebt ervaring of expertise in (een deelgebied van) de landbouw- en voedingsector en wilt die ervaring en expertise ter beschikking stellen van Wervel. 

Sluit je aan bij de werkgroep landbouwbeleid, overleg samen en creëer o.a. beleidsaanbevelingen, draaiboeken voor burgers, boeren en gemeentes omtrent grondbeleid, het nieuwe GLB, coöperatief ondernemen, enz. Of sluit je aan bij de Viva Cerrado werkgroep en maak burgers, boeren en beleid bewust van deze problematiek.